Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Gezondheid hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Flesvoeding opwarmen
 
Flesvoeding kan je onder de hete kraan of in een flessenwarmer of in de magnetron verwarmen. Tegen het opwarmen van zuigelingenvoeding in de magnetron zijn wel wat bezwaren.

Aangezuurde voeding bijvoorbeeld kan beter niet in de magnetron worden opgewarmd daar deze dan kan gaan klonteren. Daarnaast heeft recent onderzoek aangetoond dat belangrijke voedselbestanddelen verminderen door het opwarmen van zuigelingenvoeding. Zorg er in ieder geval bij het opwarmen ervoor dat de voeding niet kookt, want kokend water zorgt dat vitamines verloren gaan.

Als je de voeding hebt opgewarmd, schud de inhoud van de fles goed om de warmte te verdelen. Dit geldt te meer als de voeding in de magnetron is opgewarmd. Voor je de voeding aan je baby geeft, controleer altijd de temperatuur. Voel bijvoorbeeld op binnenzijde van je pols of de temperatuur goed is. Bewaar geen opgewarmde restjes voor later.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 
      

< Terug naar Flesvoeding Inhoud

 
Neem hygiŽne in acht

Bereiden van flesvoeding

Oeps een boertje...

Honger !

Voeding: Hoeveel & hoe vaak

Fles of borst
 

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net