Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Financieel hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 

< Terug

          

       

Overzicht gemiddelde kinderopvangkosten in 2000
 
 

Soort opvang

Prijs per kind in guldens

Bijzonderheden

Naschoolse opvang

10.500

per jaar, voltijds
Kinderdagverblijf

22.000

per jaar, voltijds
Gastouderopvang

6

opvangkosten per uur
Gastouderopvang

3000

per jaar, bemiddelingskosten
Flexibele dagopvang

25.000

per jaar, voltijds
Buitenschoolse opvang

13.000

per jaar, voltijds
24-uurs opvang

29.000

per jaar, voltijds
 
Toelichting
 
Kosten gastouderopvang

De kosten voor gastouderopvang verschillen enorm per bureau. Het kan daarom geen kwaad om zo mogelijk bij verschillende bureaus prijzen op te vragen. Wel is veelal sprake van vaste kosten en variabele kosten. Vaste kosten betreffen de bemiddeling en service van het gastouderbureau. De variabele kosten zijn de kosten voor de uren opvang en de vergoeding voor de gastouder. Als je zelf meerdere kinderen bij dezelfde gastouder onder wilt brengen, geldt een lager tarief per kind. De kosten zijn exclusief verzorgingskosten van jouw kind zoals die van luiers en voeding. Als jouw werkgever bereid is bij te dragen in de kosten van kinderopvang, dan worden vaak de jaarlijkse bemiddelingskosten door de werkgever betaald.

Kosten buitenschoolse opvang

De kosten voor buitenschoolse opvang variŽren van fl. 8.000 gulden tot fl. 14.000 gulden per jaar. De opvang is duurder naarmate er meer uren opvang wordt geboden.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 
      

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net