Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Zwanger raken hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

De werking van een zwangerschapstest
 
Het zwangerschapshormoon hCG (human Chorion Gonadotrofine) wordt door het lichaam aangemaakt zodra je zwanger bent. Alle zwanger- schapstests berusten op het aantonen van dit hormoon. HCG kan in urine worden aangetroffen. Dit maakt het eenvoudig om zelf een zwangerschapstest te doen. Het is belangrijk dat voor je voor de test eerst de instructies van de bijsluiter leest.

Alle tests kunnen worden gedaan vanaf de eerste dag waarop jouw menstruatie zou moeten beginnen. Pas dan kan er voldoende hCG in je lichaam aanwezig zijn om eventueel een zwangerschap aan te tonen. Misschien ben je ongeduldig en zou je het liefst meteen willen weten of je zwanger bent of niet. Maar een dergelijke test eerder uitvoeren, resulteert vaak - misschien ten onrechte - in een test die negatief uitvalt, omdat er niet voldoende hCG aangetoond kan worden. Als je een onregelmatige cyclus hebt, dien je van de langst mogelijke cyclus uit te gaan en daar een dag bij op te tellen, om te vroeg testen te voorkomen.



De meeste zwangerschapstests kunnen maar één keer worden gebruikt. De meeste test bestaan uit een teststaafje dat je enkele seconden in je urinestraal houdt. Of als je dat makkelijker vindt, kan je jouw urine eerst opvangen in een potje, waarna je het staafje er enkele tellen in doet. Meer hoef je vaak niet te doen. Het is wel van belang dat je de verschillende stappen van de test in de juiste volgorde uitvoert. Al na enkele minuten heb je de uitslag.
De teststof van een zwangerschapstest bevat hCG-antistoffen. Door de teststof in aanraking te laten komen met jouw urine, ontstaat er een kleurverandering van het teststrookje. Afhankelijk van het merk geeft deze verandering aan of je zwanger bent of niet.

 
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      
< Terug naar Zwangerschapstest Inhoud
 
 
Betrouwbaarheid  zwangerschaps
tests



Ovulatietest


Manieren om zwangerschap
te bevorderen



Zwanger raken
& leeftijd



Vruchtbaar- heidskalender


Eetgewoonten
&
zwanger raken

 

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2001 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net