Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Baby hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Tips voor een gepaste voornaam
 
Op jouw speurtocht naar een mooie naam kunnen de onderstaande tips misschien van pas komen.
  • Houdt bij het zoeken naar een voornaam, de achternaam in het achterhoofd. Spreek de combinatie van beide namen eens hardop uit en bepaal of de combinatie goed klinkt.
  • Wanneer je een mooie naam hebt gevonden, laat die naam dan even bij je bezinken. Wat soms op het eerste gezicht leuk lijkt, kan op een ander moment toch minder lijken. Kijk na enkele dagen of je die naam nog steeds mooi vindt. Een goede naam is een naam die naast mooi ook goed bij je aanvoelt.
  • Indien je meerdere voornamen aan je baby wilt geven, let dan op de volgorde hiervan. Bijvoorbeeld, de volledige naam Kristina Ursula Theresa de Bruin, is een minder fraaie naam als een brief geadresseerd wordt aan Mevr. K.U.T. de Bruin.
  • Het is makkelijk als de eerste letter van de voornamen binnen het gezin verschillend zijn. Als vader Boudewijn Visser zijn kersverse zoon Brent noemt, dan zal later bijvoorbeeld binnenkomende post, op naam van de heer B. Visser staan. Welke van de twee?
  • Een lange naam wordt in de praktijk vaak afgekort. Bedenk hoe een lange naam eventueel afgekort klinkt. In plaats van ‘Hé, Alexandra!’ kan bijvoorbeeld ‘Hé, Alex!’ geroepen worden.
  • Denk bij het uitzoeken van een naam ook eens aan een samengestelde voornaam. Bijvoorbeeld Ivo-Marijn.
  • Bedenk hoe een buitenstaander de naam zal opschrijven wanneer die persoon de naam hoort. Een creatieve of aparte naam lijkt op het eerste gezicht leuk, maar kan in de praktijk minder leuk zijn als je kind later zijn naam steeds moet spellen. Het makkelijkste is een naam te kiezen die je schrijft zoals ie klinkt of voor een algemeen bekende naam te kiezen waar niet snel schrijffouten bij gemaakt zullen worden.
  • Houdt er rekening mee dat het aangeven van de naam bij de burgerlijke stand geweigerd kan worden. Dit is tegenwoordig zelden het geval, maar soms kan de ambtenaar de naam weigeren ter bescherming van het kind, omdat de naam 'ongepast' is.


hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 
      

< Terug naar Babynamen inhoudMaak een keuze uit ruim 24.000 voornamen !
Nederlands populairste babyvoor- namen:
Top 20Voornamen hebben iets te vertellen over de persoonDe geslachts- naam van jouw baby:
Bepaal jij zelf !Naamaangifte van jouw baby: Waar & HoeHeb jij nog suggesties voor andere ouders? Mail het naar Redactie
@babypret.net

 

 

 

 

 

     


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net