Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Financieel hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Aanvragen kinderbijslag
 
Zodra jouw eerste kindje is geboren, meld je jouw baby aan bij de burgerlijke stand. De gemeente stuurt vervolgens jouw gegevens en die van het kind door aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Met behulp van deze gegevens maakt de SVB een aanvraagformulier voor kinderbijslag en stuurt dat naar jou toe. Je vult het formulier in, je  ondertekent het en stuurt het terug naar het aangegeven kantoor van de SVB. De rest wordt dan vanzelf geregeld.

Mocht om welke reden dan ook geen formulier ontvangen terwijl je dat gezien de tijd wel had verwacht, dan zijn er formulieren beschikbaar bij de districtskantoren van de Sociale Verzekeringsbank. Als je aangifte doet van vestiging in Nederland moet je sowieso zelf bij de SVB een aanvraagformulier opvragen.

De geboorte van ieder volgend kind hoef je niet door te geven aan de verzekeringsbank. De kinderbijslag wordt automatisch aangepast.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 
      

< Terug naar
Kinderbijslag Inhoud


Geboorte- aangifte:
Hoe & Waar


Recht op kinderbijslag


Peildata voor kinderbijslag


Verschillende factoren die
de hoogte kinderbijslag bepalen

 

 

 

 

 

 

     


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net