Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Zwangerschap hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Zwanger - zesde maand
 
maand6.gif (4970 bytes)    In week 24 ontwikkelen de bloedvaten in de longen zich verder. De baby is nu ongeveer dertig centimeter en ligt al in elkaar gedoken in de baarmoeder, omdat de beschikbare ruimte in de baarmoeder steeds beperkter wordt. Het gehoor is volledig ontwikkeld en geluiden van buitenaf zijn goed hoorbaar. Hier reageert hij/zij ook af en toe op.

Jouw partner kan rond de 25ste week de hartslag van het kindje horen door tegen de buik aan te luisteren via een wc-rolletje. Plaats de uiteinde van het rolletje ongeveer tien centimeter onder jouw navel. De baby is nu rond de 32 centimeter en weegt 650 gram. Zintuigen, als voelen, zijn reeds aardig ontwikkeld.Rond week 26 gaan de oogjes af en toe open. De ongeboren baby heeft een korter slaap en waak ritme dan jij. De manier van bewegen en de regelmaat van bewegen kan heel herkenbaar zijn als je er op let. De ene baby beweegt veel meer in de buik dan de andere baby. Als de kleine in de buik flink met de armpjes en beentjes in de weer is dan zal dit na de geboorte ook het geval zijn. Het ontwikkeld nu al een eigen stijl en karakter. Gemiddeld behoort een baby acht keer per dag te bewegen. Als hij een tijdje niet beweegt, is hij vaak wat aan het rusten. Hij wordt meteen druk als je hem 'wakker schudt'. Hij voelt wanneer jij veel beweegt of juist rustig bent. Als er duidelijk veranderingen in zijn/haar bewegingsritme komt, kan er iets aan de hand zijn.

Het is leuk om rond week 27 te proberen om contact te krijgen met jouw kindje. Doe dit door een warme hand of de wang van jouw partner op jouw buik te leggen terwijl je jouw buik uitzet bij het inademen. Op een gegeven moment merk je dat de baby tegen de warme plek aan komt liggen. Het werkt het beste als je je volledig ontspant en het iedere dag rond een vast tijdstip probeert. Jouw kindje wordt steeds groter en is tussen de 30 en 38 centimeter. De nog vrije ruimte in de baarmoeder wordt zeker aan helemaal benut.    

    
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

< Terug naar Inhoud


<
Terug naar
   Maand 5Zwangerschap

Maand 7

Maand 8

Maand 9

 
Zie wat nu in je buik gebeurt:
Echo foto's
 

De vele veranderingen tijdens de zwangerschap


'Pret'-echo laten maken

  Zwangerschap
kwalen

 
Let op wat je eet tijdens de zwangerschap!
 

 

 

 

 

 

   


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net