Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Zwanger raken hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Betrouwbaarheid zwangerschapstest
 
In principe zijn de zwangerschapstests die je kan kopen bij de apotheek of drogist net zo betrouwbaar als die van de dokter. Met een waarschijnlijkheid van 99% kan worden aangetoond dat je al dan niet zwanger bent.

Let wel, sommige tests kunnen na de in de bijsluiter aangegeven tijd een andere uitslag gaan geven. Alleen de uitslag op het aangegeven moment is dan de juiste uitslag.
De uitslag kan beļnvloed worden door het gebruik van geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen die hCG of hMG bevatten. Andere geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen, pijnstillers, antibiotica of de pil hebben geen over het algemeen geen invloed op de test.
Hoewel een zwangerschapstest een negatieve uitslag kan geven, wil dit niet altijd zeggen dat je niet zwanger bent. De test geeft alleen aan dat het zwangerschapshormoon hCG niet heeft kunnen aantonen. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn:  • De test is te vroeg gedaan, hierdoor bevat het nog niet voldoende hCG; bijvoorbeeld na 1 dag over tijd.
  • De test is op tijd gedaan, maar de urine was niet geconcentreerd genoeg, en bevat te weinig hCG; dit kan het geval zijn na veel vocht te hebben gedronken.
  • De urine die is opgevangen, heeft een tijdje gestaan en is dus niet meer vers.
  • De urine is opgevangen in een potje dat niet geheel schoon en droog was en bevatte bijvoorbeeld nog wat schoonmaakmiddel.

Sommige vrouwen voelen gewoon dat ze zwanger zijn, maar de test geeft toch een negatieve uitslag. Dan is het verstandig na enkele dagen nogmaals een zwangerschapstest te doen. Indien een regelmatige cyclus hebt en de menstruatie uitblijft op de dag waarop deze zou moeten beginnen en deze binnen een week nog niet komt, is het raadzaam om contact op te nemen met je huisarts, ook al geeft een zwangerschapstest een negatieve uitslag. 

 
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

< Terug naar Zwangerschapstest Inhoud

 

Zwanger- schapstests:
zo werken zeLichamelijke voortekens
zwangerschap'Babygunstige' dagen
berekenenOvulatietest


Manieren om zwangerschap
te bevorderenZwanger raken
& leeftijdVruchtbaar- heidskalender


Eetgewoonten
&
zwanger raken

 

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net