Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Zwangerschap hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Wat toont een echo?
 
Het echoscopisch-apparaat zendt, voor ons onhoorbaar, geluid naar de baarmoeder uit. De geluidsgolven weerkaatsen en worden omgezet in een beeld van jouw ongeboren kind. Op een monitor wordt dit beeld met veel ruis getoond. Het zijn levende zwart/wit beelden. Dus je zou kunnen zien of jouw ongeboren kindje op dat moment heel actief of juist rustig is.

Het hangt van het aantal weken zwangerschap af, wat je precies op de beelden kan zien. Op de monitor kunnen bijvoorbeeld de contouren van jouw kind en een aantal organen, zoals het hart en nieren, zichtbaar zijn. De beelden kunnen tevens tonen hoe hij / zij in de baarmoeder ligt, hoe groot het is en of het voldoende groeit. Wat heel belangrijk is, is dat er bekeken kan worden of het ongeboren kindje gezond is. Een aantal aangeboren afwijkingen kunnen opgespoord worden. Ook kan men vaststellen hoe lang je zwanger bent en zelfs of het een jongetje of meisje is.Indien je op de monitor mag meekijken, is de kans dat je vanuit de beelden iets van jouw kind herkent klein. Toch is het bekijken van de eerste beelden van jouw eigen kindje heel bijzonder en met een beetje uitleg van de specialist kom je een heel eind.

Het volgende valt waar te nemen met een echo:

Vanaf week Vanaf week Vanaf week Vanaf week Vanaf week Vanaf week Vanaf week Laatste weken
6 8 9 13 15 16 20  
Kindje is zo groot als een pinktopje Armen Structuur hersenen & oogkassen Kindje is nu +/-
7Ĺ cm
Laatste week dat het kindje in zijn geheel op het scherm te zien is Het skelet Baby druk in de weer: zwaaien of schoppen Ligging
Hoofdje & lijfje Benen  Handjes & vingers Aantal organen zoals nieren, neus
Veelheid vrucht- water
Kloppend hartje KnieŽn, enkels & voetjes Groei volgens planning
  
      
< Terug naar Echo Inhoud
 

Echofoto's week 7 - 13


Echofoto's week 15 - 30


Soorten echo's


Voor- & nadelen van echoscopie


Medische redenen om een echo te maken


Echo laten maken voor de pret


Echoscopie:
de risico'sZo groeit de baby in jouw buik
  

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net