Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Baby hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Baby in bad
 
Een baby hoeft niet perse te baden in een babybadje. Badderen in de wasbak of teiltje gaat eveneens prima. Om jouw rug te ontzien, is een badje dat in hoogte verstelbaar is, aan te raden.

Voordat je jouw baby in bad laat, controleer de temperatuur van het water door jouw elleboog in het water te dompelen. Zou je dit met jouw hand doen dan kan het water wel eens te heet zijn voor jouw baby. Handen worden dagelijks aan temperatuurschommelingen blootgesteld en zijn dus niet zo’n goede graadmeter. Giet ook nooit heet water bij het badwater als jouw kindje in het badje zit.
Bedenk dat jonge kinderen er niet van houden om water in hun ogen te krijgen. Als jouw baby in het geheel bang is voor water kan je het baden best een paar dagen uitstellen en later opnieuw proberen. Begin dan met een klein beetje water in het badje. Eventueel kan je, als het kind wat ouder is, er een spelletje van maken om het plezier aan het water te laten beleven.
Misschien ten overvloede; laat nooit jouw baby even alleen in een badje.

Bij het afdrogen moet stevig masseren van het hoofdje echt achterwege worden gelaten. De fontanel, het zachte gedeelte boven op het hoofd, is na ongeveer vier maanden wat minder fragiel, echter je dient nog wel voorzichtig te blijven. Gebruik voor het afdrogen een zachte doek of washandje. Droog jouw kindje na het baden direct af en kleed het snel aan. Een baby kan in den beginne namelijk niet zoals een volwassene zijn temperatuur zelf reguleren en koelt in zijn blootje snel af.
Maak bij jonge baby’s de navelstomp goed droog. Behandel het met wat alcohol en doe er een gaasje om.
   
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
Badtip
  
Leg voor het badderen alvast de spulletjes klaar die je na het badderen nodig hebt. Zoals een badhanddoek, het aankleedkussen, schone kleren, een schone luier en eventueel babylotion. Je hebt jouw handen dan nog vrij en hoeft jouw baby na het badderen niet uit het oog te verliezen.


      

< Terug naar Wassen

 
 
Haren wassen


Babybader-tip


Babykleding


Baby's ontwikkeling in het eerste jaar
 
   

 

 

 

 

 


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net