Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Baby hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Jouw baby wassen
 
Was dagelijks het onderlijfje van de baby met bijvoorbeeld een washandje. Maak bij het wassen van de schaamstreek bij meisjes een wasbeweging van voor naar achteren. Doe ook dagelijks het gezichtje en de handjes. De rest van het lichaam mag je gerust een dag  overslaan. Zolang jouw kindje nog niet rondkruipt, hoef je hem / haar niet dagelijks in bad te doen.

Haren wassen

Sommige baby’s worden met een enorme haardos geboren, anderen hebben slechts was dons. Over het algemeen kan je het haar voor het eerst wassen na een maand of drie vier. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de fontanel, het zachte gedeelte bovenop het hoofdje van de baby. Wees wel voorzichtig.
Breng de shampoo op het haar aan en telt tot twintig eer je het er weer af spoelt. Dat is alles. Stevig masseren moet je echt achterwege laten. Dit geldt ook bij het hoofdje afdrogen. Gebruik voor het afdrogen een zachte doek of washandje.
Het haar een keer per week wassen is voldoende. Gebruik altijd een niet-prikkende babyshampoo. Probeer te vermijden dat er behalve shampoo ook veel water in de ogen komt. Zelfs water in de ogen vinden jonge kinderen niet prettig.
Geeft het haren wassen veel problemen. Was het dan niet tijdens het badderen, maar haal zo nu en dan een natte doek over de haren.


  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

< Terug naar Inhoud

 
 
Baby in bad


Baby baddertip


Babykleding


Baby's ontwikkeling in het eerste jaar
 
  

 

 

 

 

 


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net