Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Bevallen hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Ingeleide bevalling
 
Bij een bevalling die wordt ingeleid, wordt niet gewacht tot de bevalling van nature wordt ingezet, maar wordt de natuur een handje geholpen. De weeŽn worden kunstmatig bij de moeder opgewekt, waardoor de bevalling op gang wordt gebracht.

Meestal is er een medische reden om de bevalling in te leiden. Omdat een ingeleide bevalling wat meer spanning met zich meebrengt dan een ‘gewone’ bevalling kan het wachten op de weeŽn wat vervelend zijn. Aan de andere kant vinden veel vrouwen het een veilig idee en prettig te weten dat hun baby spoedig ter wereld is.


  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
Veel gestelde vragen
  
      

Inhoud Ingeleide Bevalling

   

Het verloop van een ingeleide bevalling

Medische redenen
 
De risico's

Pijn van het inleiden

Het opwekken van de weeŽn 

Tijd voor inleiden

Naar het ziekenhuis
 

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net