Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Bevallen hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Lidtekens van een keizersnedenbevalling
 
Als jouw baby met een keizersnee ter wereld wordt gebracht, zal je aan de operatieve bevalling altijd een litteken overhouden. Echter, tegenwoordig kan een dergelijk lidteken ‘mooi weggewerkt’ worden.

Vroeger werd de keizersnee van boven naar beneden over je buik getrokken. De snee liep dan van je navel tot het schaambeen. Van een dergelijke keizersnee is het lidteken duidelijk zichtbaar. Daarom trekken artsen tegenwoordig een ‘beschaafder’ snee over de buik. De huidige keizersneeŽn lopen horizontaal, vlak boven het schaambeen. Met als voordeel dat als je een bikinibroekje aanhebt er niets te zien is. Het lidteken valt netjes onder het broekje.

Alleen als de baby met hoge spoed ter wereld gebracht moet worden, zal de arts helaas soms toch voor een verticale keizersnee kiezen.


  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

< Terug naar Keizersnee Inhoud


Herstelperiode na keizersnee

Keizersnee & risico's

Lukt borstvoeding nog wel?

Een keizersnee en wederom zwanger

 

 

 

 

 

   


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net