Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Bevallen hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

De risico's bij keizersnedenbevalling
 
Bevallen via een keizersnee is niet zomaar een bevalling. Het is een zware buikoperatie. In totaal duurt een bevalling met een keizersnee ongeveer drie kwartier.

Het brengt voor de moeder ook dezelfde risico’s met zich mee als bij een ‘gewone’ operatie. Er is dus een zeker gezondheidsrisico.

Als je na een bevalling met een keizersnee, in de toekomst, nóg een kind wilt krijgen, loop je bij de volgende bevalling meer risico dan normaal het geval zou zijn. Een eventuele volgende bevalling zal dan daarom weer in het ziekenhuis moeten plaatsvinden.

Door de verbeterde operatietechnieken, materialen en nacontrole worden de risico’s steeds meer beperkt. Vroeger werd een keizersnee altijd onder volledige narcose uitgevoerd. Tegenwoordig wordt er bijna altijd voor een gedeeltelijke verdoving gekozen. Dit maakt het risico voor de baby kleiner. Over het algemeen loopt de baby weinig risico bij een keizersnee.



  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

< Terug naar Keizersnee Inhoud


Medische redenen

Het verloop van een keizersneden- bevalling

Keizersneden- bevalling &
het herstel

De lidtekens

Lukt borstvoeding nog wel?

Keizersnee en wederom zwanger