Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Gezondheid hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
 

  

hoekjel.gif (823 bytes) TIPS hoekjer.gif (85 bytes)

Over
borst-
verzorging

hoekjel.gif (823 bytes)   hoekjer.gif (85 bytes)
          

       

De eerste keer...
 
Toch best opwindend om voor de eerste keer jouw kindje aan de borst te leggen. Hoe zal dat gaan en het voelen? De voeding komt in jouw borsten vanzelf op gang. Hierover hoef je je geen zorgen te maken.

De eerste drie dagen na de bevalling komt er geelkleurig vocht uit jouw tepels. Dit vocht is geen melk, maar wordt colostrum genoemd. Hierin zitten eiwitten, mineralen en antistoffen. Kortom hierin zit alles wat je pasgeboren kindje de eerste paar dagen nodig heeft.

Jouw pasgeborene drinkt in eerste instantie niet vanzelf. Het is moeilijk voor je kindje om de tepel te vinden. Leg jouw kind regelmatig aan de borst, niet alleen voor de voeding, maar ook om hem of haar het drinken te leren. Moedig daarbij jouw baby in de beginnen aan. Houdt jouw baby zo vast dat het met de buik tegen jouw aan ligt en het neusje op tepelhoogte zit (zie ook 'Aanleggen'). Door zachtjes met de tepel tegen de lipjes te tikken, zal het mondje open gaan. Doe dan de tepel in de mond en hij/ zij zal automatisch beginnen te zuigen. Na enkele dagen kan jouw kind de tepel zelf vinden.

Neem de rust en de tijd om jouw kind te voeden. Mocht jouw kindje in slaap vallen tijdens het voeden, laat het dan maar. Ga verder zodra het weer wakker wordt. Vooral pasgeboren baby’s kunnen de eerste paar dagen alleen maar slapen. Dit gaat vanzelf over.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 
      

< Terug naar Borstvoeding InhoudAanleggen
van de baby


Gezonde moedermelk

Borstvoeding:
Hoeveel & hoe vaak

Afkolven & houdbaarheid moedermelk

Borst of fles?

Baby weigert
de borst


Een Baan & Borstvoeding
 

    

 

 

 

 

 


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net