Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Baby hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

3 tot 6 maanden
 
De hersenen van de baby hebben zich aan het einde van de derde maand al ver ontwikkeld. De reflexen worden vervangen door bewust gedrag.

Jouw baby gaat beseffen dat het een lichaam heeft en gaat op ontdekkingsreis. Stap voor stap ontdekt het dat het verschillende delen van zijn lichaam kan bewegen. Armpjes en beentjes zwaaien nu lustig in het rond. Met de tong en de mond leert het geluid te maken. De baby ontdekt zijn eigen voeten en handen. Alles wordt bewogen en uitgeprobeerd. Het probeert zijn voeten vast te grijpen om vervolgens heel lenig de teentjes in de mond te stoppen. Ook leert het met zijn handjes dingen in zijn omgeving te betasten en probeert het dingen met de vingers vast te pakken.

Het wordt zich ook wat bewust van zijn directe omgeving en kan zijn aandacht richten. Hij wil zien wat er in zijn omgeving gebeurd. Het reageert zelfs op zijn eigen spiegelbeeld. Jouw baby zal er tegen lachen en proberen het aan te raken. Hij / zij staat tevens open voor gezichten van anderen en krijgt plezier in eenvoudige spelletjes.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 
      

< Terug naar Baby Inhoud

 

Jouw baby's ontwikkeling

Ontwikkeling in:
0 - 2 mnd
3 - 5 mnd
6 - 8 mnd
9 - 12 mnd


Ontwikkeling stimuleren


Leuke spelletjes voor baby's tot twaalf maanden
 

 

 

 

 

     


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net