Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Bevallen hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

WeeŽn opwekken
 
Er zijn verschillende redenen om de weeŽn op te laten wekken. Tegenwoordig breekt de gynaecoloog als eerst de vliezen door om de weeŽn op te wekken. Pas als dit geen enkel effect heeft, kan het hormoon, Oxytocine, aan het lichaam worden toegediend. ‘Strippen’ is ook een methode om de bevalling in te leiden. De gynaecoloog of verloskundige maakt dan met de vingers de baarmoedermond los van de vliezen.

Het toedienen van het hormoon Oxytocine gebeurd door middel van een infuus. Een te grote hoeveelheid van het hormoon veroorzaakt baarmoederkrampen. Daarom wordt de dosering van het hormoon stap voor stap verhoogd, waardoor de weeŽn geleidelijk beginnen.
Een hormoon in gelvorm, Prostin, wordt ingebracht als er nog niet voldoende ontsluiting is. Deze wordt in de vagina of de baarmoedermond aangebracht en zorgt na een dag of twee voor een harde buik. Zo’n harde buik kan resulteren in weeŽn waardoor de bevalling alsnog spontaan op gang komt.

Momenteel loopt er een onderzoek naar het opwekken van weeŽn door middel van het inwendig plaatsen van een ringetje met hormonen. Dit ringetje wordt in de baarmoedermond geplaatst en laat daar de hormonen los. Het voordeel van deze methode is dat het ringetje eenvoudig verwijderd kan worden op het moment dat een vrouw te heftig op de hormonen reageert.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

  < Terug naar Ingeleide Bevalling Inhoud


De
Medische redenen

De pijn van het inleiden

Risico's bij het inleiden

Hoogste tijd om in te leiden

Het verloop van een ingeleide bevalling

De ingeleide bevalling:
Thuis of ziekenhuis?
 

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net