Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Bevallen hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Risico's bij een ingeleide bevalling
 
Oxytocine, het hormoon dat gebruikt wordt om de weeŽn op te wekken en dus de bevalling in te leiden, is een lichaamseigen stof. Doordat dit toegediende hormoon ook door jouw lichaam zelf wordt aangemaakt, is het niet schadelijk voor jou of jouw ongeboren kind.

Door gebruik te maken van een infuus wordt ervoor gezorgd dat de hormonen geleidelijk worden verhoogd of verlaagd. Daarnaast wordt jouw conditie en de conditie van jouw ongeboren kind constant in de gaten gehouden. Bij jou wordt onder andere continue de weeŽn en de druk op jouw baarmoeder gemeten. Van jouw kindje worden de harttonen geregistreerd.

Ook na de bevalling zullen jullie beiden nog even in het ziekenhuis moeten blijven. De reden om de bevalling in te leiden was immers een medische en er zal zeker gesteld willen worden dat jullie het ook na de bevalling goed maken.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

 < Terug naar Ingeleide Bevalling Inhoud


Ingeleide bevalling : het verloop

Medische redenen

De pijn

WeeŽn opwekken

Hoogste tijd om in te leiden

Toch thuis bevallen?
 

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net