Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Bevallen hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Pijn bij een ingeleide bevalling
 
In principe hoeft een ingeleide bevalling niet pijnlijker te zijn dan een ‘normale’ bevalling. Het hormoon dat het lichaam toegediend krijgt om de weeŽn op te wekken, kan ervoor zorgen dat je pijnlijke kramp in de baarmoeder krijgt. Echter, geen vrouw is gelijk en iedere vrouw reageert anders op de toegediende hormonen. 

Terwijl sommige vrouwen nauwelijks reageren, kunnen anderen een pijnlijke weeŽnvloed krijgen. Teveel hormonen tegelijk in het lichaam veroorzaakt de baarmoederkrampen. Over het algemeen zijn bij een ingeleide bevalling de weeŽn wel iets heftiger. Bovendien heeft de praktijk uitgewezen dat bij ingeleide bevallingen vaker de tang of vacuŁmpomp wordt gebruikt dan bij bevallingen die vanzelf op gang zijn gekomen.
Waarschijnlijk wordt daarom vaker pijnstillende middelen gebruikt dan bij de reguliere bevallingen.

Ook is het mogelijk dat de bevalling op een andere manier wordt ingeleid en wel door de gynaecoloog of verloskundige die met de vingers de baarmoedermond losmaakt van de vliezen. Dit kan ook best pijnlijk zijn.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

 < Terug naar Ingeleide Bevalling Inhoud


Het verloop van een ingeleide bevalling

Medische redenen

De risico's

De weeŽn opwekken

Toch thuis bevallen?

Hoogste tijd om in te leiden
 

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net