Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Zwangerschap hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Voorbereidingen
 
Jouw energie zal niet meteen na de geboorte van de baby terug zijn. De meeste ouders ervaren de eerste tijd na de geboorte van de baby als hectisch. Het kan juist dan extra druk en zwaar zijn met zo’n kleintje in de familie. Het kan daarom geen kwaad dat jij (en jouw partner) tijdens de eerste paar maanden van de zwangerschap alvast stil staan bij toekomstige zaken.


Bedenk na de eerste maanden van de zwangerschap hoe je dingen graag willen aanpakken wanneer de kleine deel uitmaakt van jouw leven. Denk bijvoorbeeld na over hoe je de kraamtijd het liefst geregeld ziet. Dit kan met regelmatig veel visite of juist als een intieme tijd voor naasten met na verloop van tijd een babywelkomsfeestje.
Verder kan je alvast bekijken hoe je zaken als werk, zowel buitenshuis als thuis (!), denkt te gaan verdelen. Willen je bijvoorbeeld later een plaatsje voor de baby op een crèche dan is het raadzaam om daar nu al achteraan te gaan. Wachttijden voor babyopvang kunnen bij sommige crèches lopen van enkele maanden tot zelf enkele jaren bij populaire crèches.

Kortom het is verstandig om zoveel mogelijk toekomstige zaken nu al te regelen. Nu is er nog tijd om over veel dingen na te denken en dingen eventueel te regelen. Opdat je later veel tijd hebt om van jouw kindje te genieten. En zeg nu zelf; de voorbereidingen op zich geven al babypret.

  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

< Terug naar Inhoud

 

De vele veranderingen


Jij en jouw partner
tijdens de zwangerschapEmoties op hol
 

Echoscopie


Zwangerschap
kwalenZo groeit
de baby
in jouw buik

    

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net