Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Zwanger raken hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Temperatuurmethode
 
Een 'oude' methode om de vruchtbare dagen van de vrouw te bepalen is de temperatuurmethode. En tot twee dagen na het vrijkomen van het eitje ontstaat door hormonale invloeden een stijging van de basale lichaamstemperatuur.
- De basale temperatuur is de temperatuur die het lichaam heeft wanneer het in rust is. -
Pas bij de volgende menstruatie wordt deze temperatuur weer normaal. Door 's ochtends zelf de lichaamstemperatuur op te nemen met een digitale thermometer kan worden vastgesteld wanneer de eisprong heeft plaatsgevonden. Let wel, een eitje geeft zaadcellen maar enkele uren de gelegenheid om het te bevruchten.


 
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 
      

< Terug naar Vruchtbare dagen bepalen Inhoud

 

Ovulatietest

Manieren om zwangerschap
te bevorderen


Vruchtbaar- heidskalender

 

 

 

 

 

 


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net