Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Zwanger raken hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Sexposities
 
Naast het berekenen van de vruchtbare dagen van de vrouwelijke cyclus en het zelf verhogen van het aantal zaadcellen in de sperma van de man, kan de houding waarin de geslachtsgemeenschap wordt gehouden, bijdragen aan een verhoogde kans op zwangerschap.

Nu is niet zozeer de lichaamspositie tijdens de geslachtsgemeenschap van belang, dan wel de lichaamshouding van de vrouw nadat de man in haar is klaargekomen. Door de juiste houding aan te nemen meteen na het bedrijven van de liefde, krijgt het sperma meer de gelegenheid om diep bij de vrouw binnen te raken.Er zijn twee zogenoemde ‘baby-gunstige’ posities. Door middel van deze posities kan de kans op een bevruchting worden vergroot. Hieronder wordt positie I afgebeeld. Hierbij is niet zozeer de houding van de man belangrijk, dan wel die van de vrouw. De vrouw ligt hierbij op haar rug met opgetrokken benen. Door deze houding wordt het bekken naar boven gekanteld en kan het sperma diep in de vagina zakken. Het is noodzaak dat in beide posities, de houding door de vrouw een paar minuten aangehouden wordt (eventueel zonder de man) om het sperma de gelegenheid te geven in te dalen.

 
sexpositie.gif (9830 bytes)

Bij de tweede positie wordt de vrouw van achteren gepenetreerd, in een variant van de 'hondjes'-houding. De vrouw staat hierbij in bed op beide knieŽn, terwijl haar bovenlichaam en gezicht op het bed liggen alsof op de knieŽn een diepe buiging wordt gemaakt voor iemand. Ook in deze positie heeft het sperma beter de gelegenheid om diep in de vagina te zakken.

 
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

< Terug naar Zwangerschap bevorderen  Inhoud

 

Verhogen van het aantal zaadcellen
 
 
Eetgewoonten
&
zwanger rakenJouw vrucht-
bare dagen
bepalen


'Babygunstige' dagen
berekenen


Vruchtbaar- heidskalender


Zwangerschaps-
test


Ovulatietest

  

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net