Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Zwangerschap hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Zwanger - zevende maand
 
Jouw kindje wordt lekker in slaag gewiegd als jij druk in de weer bent. Op het moment dat jij even wilt gaan rusten, voel je in je buik dat hij/zij actief wordt. Jullie ritme staat bijna haaks op elkaar.

In week 28 is de ongeboren baby gemiddeld 35 centimeter en weegt 900 gram. De smaakpapillen, welke de baby pas na de geboorte wat aan heeft beginnen zich te ontwikkelen. Tegen het eind van deze maand is hij/zij gegroeid tot rond de 39 centimeter en weegt dan gemiddeld 1800 gram. De baby is levensvatbaar. Mocht de baby nu geboren worden dan zal het wel in een couveuse moeten liggen. De longetjes zijn nog niet helemaal klaar daarom zal de kleine in de couveuse gehouden worden. Ook kan de baby zichzelf buiten de baarmoeder niet warm houden en is daarnaast erg gevoelig voor infecties. Zelfs baby's van zesentwintig weken, kunnen het redden dankzij de couveuse.


 
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
      

< Terug naar Inhoud


<
Terug naar
   Maand 6


Zwangerschap
Maand 8

Maand 9

Zie wat nu in je buik gebeurt:
Echo foto's

 
Echoscopie
  

 

 

 

 

   


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net