Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Gezondheid hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Voeding: Hoeveel & hoe vaak
 
Een baby kan nooit teveel voeding krijgen. Het kan wel te weinig krijgen. Houdt jouw baby goed in de gaten. Als je het idee hebt dat het meer gevoed wilt worden, probeer daar dan gevolg aan te geven. Jouw lichaam past in het algemeen vanzelf de melkproductie aan aan de behoefte van jouw kind. Rond de twee weken, drie maanden en zes maanden ervaren veel moeders de zogenaamde 'regeldagen', waarin de baby vaker dan normaal wil drinken. Biedt dan elke keer beide borsten aan en het probleem wordt snel verholpen.
Wanneer je baby vaak hongerig lijkt, huilerig is en onder zijn gewicht blijft, raadpleeg dan het consultatiebureau. Hier kan gespecialiseerd voedingsadvies krijgen. Er bestaat een kans dat je geadviseerd wordt om jouw kind bij te voeden met flesvoeding. Let wel, zodra je overstapt op flesvoeding wordt het lichaamsproces van het automatisch regelen van de juist aan te maken hoeveelheid moedermelk, verstoord.

Kleine baby’s dienen zo vaak worden gevoed als zij erom vragen. Een pasgeborene kan om de twee uur honger hebben. De eerste paar maanden zul je jouw baby ook ‘s nachts moeten voeden. Dit betekend acht tot tien voedingen per dag. Na een maand is om de drie uur voeden voldoende. Na twee tot drie maanden wordt dit om de vier uur. Na drie maanden kan een baby ‘s nachts al 'doorslapen'. Let wel, ieder kind is anders.

Als je de borst geeft en jouw kind heeft aan de voeding van één borst voldoende, dan begin je de volgende de keer gewoon met de andere borst. Wissel wel de borst waarmee je voeding geeft met elkaar af. De eerste vijf minuten nadat je jouw kind hebt aangelegd, zuigt het het sterkst. In die tijd drinkt hij tachtig procent van de totale hoeveelheid. Meestal heeft jouw baby na tien tot vijftien minuten wel genoeg gedronken. Toch kan een baby aan de borst blijven sabbelen, omdat dat een fijn gevoel geeft.


  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 
      

< Terug naar Babyvoeding InhoudBorstvoeding

Flesvoeding

Borst- of flesvoeding

Hongerige (huil) baby

Gezonde Moedermelk

Baby weigert de borst

Een Baan & Borstvoeding

Allereerste keer voeden

 

 

 

 

 

 


copyright © 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net