Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Gezondheid hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Borstvoeding of flesvoeding?
 
Borstvoeding is de meest complete voeding die er voor je baby is. Niemand kan het namaken. Borstvoeding heeft als voordelen dat je het altijd bij de hand hebt en op de juiste temperatuur is, zonder dat je een fles hoeft klaar te maken. Ga echter niet piekeren als je de fles wilt / moet geven.

Moeders geven om verscheidene redenen niet de borst. Je kan bijvoorbeeld wel willen, maar het lukt niet om borstvoeding te geven. Jouw melkgangen kunnen bijvoorbeeld verstopt zijn of je tepels doen zeer of het tijdstip is niet gunstig of jouw kind huilt steeds, omdat het niet genoeg moedermelk krijgt. Zeker in het laatste geval is het voor je baby fijner om de fles te krijgen.
Wees getroost, niet alleen borstvoeding geven, is leuk en gezond.

Volledige zuigelingenvoeding op basis van melk is als flesvoeding een goed alternatief voor de moedermelk. Dit is een licht verteerbare zuigelingenvoeding waarvan de samenstelling het meest lijkt op borstvoeding. Daarnaast is het voordeel van flesvoeding dat zowel mama als papa de baby kan voeden.

Bedenk wel, dat beginnen met flesvoeding het einde kan betekenen van het geven van borstvoeding. Jouw lichaam past zich over het algemeen automatisch aan, aan het drinkgedrag van jouw kind. Neemt de behoefte aan moedermelk af, dan zal jouw lichaam ook minder aan gaan maken. Als je jouw baby een keer niet kan voeden, leeg dan zelf jouw borsten. Dit is om de melkproductie niet in te laten zakken. De melk zelf met de hand of met een pompje uit de borst nemen, heet afkolven.
Overleg met het consultatiebureau, als je over wilt stappen op de fles.


  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
  
      

< Terug naar Voeding Inhoud


Alles over Borstvoeding

Alles over Flesvoeding


Hongerige (huil) baby


Vitamines & mineralen in Moedermelk


Baby voeden:
Hoeveel & hoe vaak

Baby weigert de borst

Een Baan & Borstvoeding


Pijnlijke
borsten

 

 

 

 

 

 


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net