Home

hoekjer.gif (85 bytes) hoekjebl.gif (83 bytes) hoekjeb.gif (85 bytes) hoekjel.gif (823 bytes) Gezondheid hoekjer.gif (85 bytes)

HOME

  

preto.gif (555 bytes)
 
          

       

Baby aan de borst leggen
 
Als je borstvoeding wilt gaan geven, begin daar dan zo snel mogelijk mee. Hoe langer je ermee wacht hoe moeilijker het wordt jouw kindje de tepel te laten accepteren.

Let bij het aanleggen van jouw baby er op dat de tepel goed in de mond komt. Een deel van de tepelhof moet in de mond van de baby komen wil het goed kunnen drinken. Dit verminderd tevens de kans op tepelkloven. Het is het beste om de buik van jouw baby tegen je aan te hebben liggen. Dus probeer te vermijden dat jouw kindje op zijn rug in jouw armen ligt en zijn/ haar hoofd een kwartslag over de schouder heeft gedraaid. Deze laatste houding maakt het slikken voor jouw baby lastig en kan ervoor zorgen dat jouw baby onrustig gaat drinken. Zorg tijdens het drinken er altijd voor dat jouw baby vrij kan ademen. Houdt zo nodig de borst met wat vingers weg van de neus van de baby.

Wanneer er melk uit de borst komt waarvan jouw kindje niet drinkt dan kun je dit stoppen door op de tepelhof te drukken. Je merkt vanzelf als jouw baby genoeg heeft. Trek jouw kindje niet ineens van de borst. Dit kan nogal pijnlijk voor de borsten zijn. Verminder eerst de zuigkracht door of op de kin van jouw kind te drukken of door een pink in een mondhoekje te duwen.

Een verkouden baby kan moeilijk drinken. Vraag aan jouw huisarts om neusdruppels en gebruik die voor het voeden.  
hoekjel.gif (823 bytes) hoekjer.gif (85 bytes)
 
      

< Terug naar Borstvoeding Inhoud


Baby weigert de borst

Moedermelk

Borstvoeding:
Hoeveel & hoe vaak

Afkolven & houdbaarheid moedermelk

Borst- verzorging

Pijnlijke
borsten

 

 

 

 

 

 


copyright 2000 - 2006 Babypret.net. Alle rechten voorbehouden.
 Deze internetsite geeft algemene informatie en heeft slechts een educatieve functie. Babypret.net kan in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor eventuele handelingen die voortvloeien uit het lezen van materiaal op deze site. Raadpleeg bij twijfel over uw gezondheid off over de gezondheid van uw kind altijd een huisarts of een relevante medische specialist.
e-mail: redactie@babypret.net